THE GOLD NEEDLES – WHAT’S TOMORROW EVER DONE FOR YOU?

Simon Dowson (leadzanger / gitarist), Dave Burbage (leadgitarist), Carl Slaughter (bassist / backing vocals) en Mark English (keyboards / percussie / backing vocals) vormen samen de in 2015 opgerichte retro- en powerpopformatie ‘The Gold Needles’ uit Hull, de bekende Engelse aankomstplaats van veerboten die afvaren vanuit uit Nederland en België. Deze groep werd oorspronkelijk gevormd als een studioproject maar al snel werd besloten om ook liveoptredens te gaan verzorgen.

De opvolger voor “Pearls”, hun debuutplaat uit 2018 en het in 2019 verschenen tweede album “Through A Window” is midden februari op de platenmarkt verschenen onder de titel “What’s Tomorrow Ever Done For You?”, zo genoemd naar de gelijknamige openingstrack die u op de eerste video bij deze recensie kunt beluisteren. Op het nieuwste album van ‘The Gold Needles’ staan twaalf nummers waarvan er negen door de bandleden werden geschreven en er dus drie songs van een coverversie werden voorzien.

Die covers zijn “Have You Ever Loved Somebody?” van ‘The Hollies’ uit hun album “Evolution” uit 1967, een stevig rockende versie van het door George Harrison voor ‘The Beatles’ geschreven “If I Needed Someone” uit het album “Rubber Soul” van 1965 en een poppy versie van het vrij onbekende nummer “Counting The Days” uit de in 1984 uitgebrachte EP “Shock Of Daylight” van de Engelse postpunkgroep ‘The Sound’.

De door zowat alle nummers op dit album te horen uptempo sound herinnert vooral aan de zonnige popmuziek van de jaren ’60 en ’70. Als eerste single uit deze nieuwe plaat werd gekozen voor het vlotjes meezingbare “Billy Liar” (zie tweede video). Andere leuke deuntjes uit “What’s Tomorrow Ever Done For You?” zijn “Precious Times”, het ritmische “Susie Is Sorted (She Doesn’t Care)” en het vlijmscherpe “The Story Of My Life”. In de albumafsluiter “Drown This Sorrow” wordt ons aangeraden om onze zorgen op te bergen en met een spirit van ‘morgen is er een nieuwe dag’ optimistisch naar de toekomst te kijken. Die mentaliteit zal ons hopelijk allemaal een beetje begeleiden naar het einde van één van de moeilijkste en donkerste periodes uit ons leven, veroorzaakt door de coronapandemie.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: JEM Records / Proper Records

video